次男の彼女が来ていた。
学生時代にはまともな食事を作っていなかった彼が、彼女と料理を作ってくれた。彼女の影響か、料理が好きになったようだ。
クロックポットを使った料理を2回作ってくれた。
タイカレーとSope(ソーべ)
どちらも本格的で、たまげた!(◎_◎;) レシピを教えてもらおう!
今回は遊びなしのサンディエゴ滞在であるが、気楽にもっと頻繁に来られたら、、と思う。
スクワッシュをミキサーにかけて、チキンとコトコト煮るらしい。 自宅で本格タイカレーが食べられるとは思わなかった。美味。 |
Sope(ソペ)
厚めのトルティーヤに、ビーンズ 肉 キャベツ ワカモーレ サルサ チーズ等を乗せて食す。
この日はクロックポットで6時間煮た4lbの豚肉で:)
タイカレーの作り方
Thai Chicken Curry Recipe
1.5 lbs Butternut Squash
1/2 Cup 2% Milk
3 Chicken Breasts, Cubed
1 Can (14oz) (Light) Coconut Milk
1/2 Medium-Sized Onion, Sliced
1 Large Carrot, Cut
1 Large Tomato, Quartered
4 Cloves Garlic, Minced
1 tsp Powdered Ginger
2 tsp Fish Sauce
1 or 2 tsp Cayenne
1 or 2 tsp Paprika
3 tsp Thai Red Curry Paste
2 or 3 tsp Salt
1 Tbsp Low Sodium Soy Sauce
Optional: Cornstarch, Cilantro, Limes
Peel the butternut squash and remove seeds. Cut into cubes and boil until softened, checking with a toothpick. Drain and blend softened butternut squash using milk as a medium. Pour blended butternut squash into crockpot, add all other ingredients. Cook on high heat for 3 hours. Thicken with corn starch if needed. Serve over rice. Garnish with cilantro and limes if desired.
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